Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016


Ο ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΤΑ ΤΟΥ

 Ο Σπηλαιολογικός Σύλλογος Σάμου ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ έκοψε την πίττα του, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016, συνδυάζοντας και επισκέψεις πρώτα στην αρχαία ελιά "ΕΥΑ" των 2500 ετών στο χωριό των Μύλων και στη συνέχεια 1400 μέτρα πιο κάτω στα σπήλαια 1 και 2 της Νεροτρουβιάς.
 Η κοπή της πίττας πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου των Μύλων, λόγω της μεγάλης και απρόσμενης συμμετοχής κόσμου, ενώ είχε αρχικά προγραμματισθεί να γίνει σε καφενείο της πλατείας των Μύλων. Την πίττα ευλόγησε ο εφημέριος του ναού των Μύλων και στη συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Σπυρόπουλος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ανακοίνωσε τις θετικές εξελίξεις που υπάρχουν σχετικά με τον αρχαίο χριστιανικό ναό, το Δωδεκάπορτο, που ήρθε σε γνώση των πολλών και στην επικαιρότητα με ενέργειες του συλλόγου, σε περιοχή των Μαυρατζαίων. 
΄Ηδη και με ενέργειες του συλλόγου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, αρχιτέκτονας ειδικός σε μελέτες αρχαίων ναών, έλκων και την καταγωγή εκ Σάμου και από την συγκεκριμένη περιοχή ο κος Κροκίδης πήρε τα στοιχεία την προηγούμενη Πέμπτη και θα συντάξει μελέτη για το Δωδεκάπορτο που θα καταθέσει στο Υπουργείο Πολιτισμού για την λήψη άδειας εργασιών. ΄Ηδη με ενέργειες του συλλόγου ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ το ΄Ιδρυμα Κωστοπούλου(ALPHA BANK) θα χρηματοδοτήσει τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αναστήλωσης του μνημείου.
Στη συνέχεια οι πολλοί συμμετέχοντες στην εκδρομή επισκέφτηκαν την αρχαία ελιά ΕΥΑ, στο κτήμα του κου Αγησίλαου Καραγιάννη, όπου θαύμασαν το τεράστιο μέγεθος του κορμού, εντός του οποίου χώρεσαν δώδεκα(12) άτομα. ΄Ηδη με ενέργειες του συλλόγου ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ και δαπάνες χορηγού, η ελιά θα περιφραχθεί και θα σηματοδοτηθεί, ενώ θα βελτιωθεί η βατότητα του μικρού δρόμου που οδηγεί εκεί για να καταστεί πιο επισκέψιμη.
Επόμενη στάση των εκδρομέων του ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ, μετά από πεζοπορία 1400 μέτρων τα δύο σπήλαια της Νεροτρουβιάς, κοντά το ένα στο άλλο, όπου με την βοήθεια των εκπαιδευμένων μελών του συλλόγου, με σειρά προτεραιότητας όποιος ήθελε  κατέβαινε στα σπήλαια για να τα θαυμάσει.
 Μεγάλη η συμμετοχή εκδρομέων φίλων του συλλόγου και των σπηλαίων, μεγάλη και η συμμετοχή παιδιών και νέων ανθρώπων, καθώς και πολλών αλλοδαπών, που διαμένουν μόνιμα ή προσωρινά στο νησί μας, που πάντα τιμούν τις εξορμήσεις του συλλόγου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου