Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΟΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

 Στον νέο, και πολλά υποσχόμενο για το μέλλον, χώρο πολιτισμού, στον κήπο της δημόσιας Βιβλιοθήκης Σάμου, ενώπιον ενός μεγάλου ακροατηρίου φίλων της συγγραφέως  και φιλότεχνων, παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της ΄Ελενας Χουσνή με τίτλο "Χρυσή Εκδίκηση" από τις εκδόσεις Κύφαντα. Η βραδιά ξεκίνησε με ένα από τα βίντεο για το στόρυ του βιβλίου, που ετοίμασε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Σβαρνιάς, που ήταν και συντονιστής της εκδήλωσης, για να ακολουθήσει με λίγα λόγια για την συγγραφέα και το βιβλίο, ο εκδότης.    
    
 Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν με ευαισθησία και λιτότητα οι κυρίες Βίκυ Λεκάτη και Ερασμία Κρητικού.Ανάμεσα στις παρουσιάσεις σύντομα βίντεο του Μιχάλη Σβαρνιά, με αποσπάσματα από το βιβλίο δημιουργούσαν την κατάλληλη ατμόσφαιρα, που προσπάθησαν να δώσουν συγγραφέας και διοργανωτές, αυτή του φίλμ-νουάρ.
 Σ΄ αυτό βοήθησε το πρωτοποριακό και τέλειο ντεκόρ, με κοστούμια και μάσκες από την θεατρική ομάδα, τα πιόνια του σκακιστικού ομίλου και ο φωτισμός από την φωτογραφική ομάδα Σάμου.
 Η συγγραφέας φανερά συγκινημένη έκλεισε την βραδιά μιλώντας καταρχήν για την αστυνομική λογοτεχνία σαν είδος,και ιδιαίτερα την ελληνική καλώντας το κοινό να της δώσει περισσότερη σημασία, για το βιβλίο και πώς εμπνεύστηκε το θέμα του και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της βραδιάς. Στο κλείσιμο και ειδικά για την βραδιά η ερασιτέχνης φωτογράφος Ελεάνα Κωνσταντάκη, παραχώρησε ένα πρότζεκτ φωτογραφιών με τίτλο "Θλίψη", που προβλήθηκαν.
 Η ΕΟΣΣ με μέριμνα του εμπορικού της στελέχους Τίτου Φραντζή, είχε στήσει στο πάνω μέρος του κήπου ένα πολύ όμορφο στάντ με όλων των ειδών τα κρασιά της ΄Ενωσης, που προσφέρθηκαν στο τέλος κέρασμα σε όλους. 
 ΄Ηταν μια εκδήλωση απ΄ αυτές που μπορεί να βρει και να ζήσει κανείς μόνο σε παρουσιάσεις βιβλίων του κέντρου ή έστω μεγάλης πόλης και που άνοιξε τον δρόμο και για άλλες παρόμοιες, ειδικά στον συγκεκριμένο χώρο, που για χρόνια παρέμενε ανεκμετάλλευτος πολιτιστικά και που χάρη στις προσπάθειες του διευθυντή της Βιβλιοθήκης Μανόλη Πυργιώτη, άνοιξε και υποδέχεται το Σαμιακό κοινό σε εκδηλώσεις επιπέδου, των οποίων σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου