Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ

   Η υπόθεση προσφυγικό-μεταναστευτικό, εδώ που έχει φτάσει, όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες επί του παρόντος, με όσα επικίνδυνα απειλούνται στο άμεσο μέλλον, με τις δυσοίωνες προοπτικές που αχνοφαίνονται, είναι  θέμα ΕΘΝΙΚΟ! Δεν ωφελούν ούτε οι φωνές, ούτε οι κραυγές, ούτε οι λεκτικοί ή τεχνητοί διαχωρισμοί μεταξύ μας.
 Το θέμα πρέπει να συζητηθεί σε ανώτατο πολιτειακό και πολιτικό επίπεδο και να ληφθούν αποφάσεις διαχείρισής του, σε ενιαία συμφωνημένη βάση και με την απαιτούμενη όσο ποτέ άλλοτε ομοψυχία. Ο ΠτΔ που είναι ο εγγυητής της δημοκρατίας και της ομαλότητας πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία σύγκλησης και σύγκλισης των κομμάτων που θέλουν να δώσουν  χέρι βοήθειας όχι στη κυβέρνηση ή στον πολιτικό του αντίπαλο, αλλά στους ανθρώπους αυτούς, σε μας τους ακρίτες των πέντε πλέον επιφορτισμένων με το πρόβλημα νησιών, στην ορθή διαχείριση του προβλήματος, στην αποφυγή δυσάρεστων έως επικίνδυνων εξελίξεων που διαφαίνονται. 
 Ούτε οι εμμονές του αρμόδιου υπουργού, ούτε η έκφραση λύπης για τους θανάτους από ατυχήματα, ούτε και για τον αργό θάνατο ολόκληρων κοινωνιών που έχτισαν πάνω σ΄ αυτές τις ξέρες τα όνειρά τους, που στήσανε νοικοκυριά για παιδιά κι εγγόνια και τώρα δεν ξέρουν τι να κάνουν. 
 ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ λοιπόν συνεννόηση σε εθνικό επίπεδο, για να ηρεμήσουν και οι τοπικές κοινωνίες και να δείξουμε το ενιαίο μας μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου