Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

22 Γυναίκες κυνηγούν ένα τόπι!
Εκ γυναικός πηγάζουν τα... θαύματα, κι αυτοί που λένε για τα "φαύλα" είναι μισογύνηδες και φανατίλες. 
   ΄Ενα αξιοπρόσεκτο γεγονός τον τελευταίο καιρό μέσα στην μαυρίλα της καθημερινότητας, στην "λασπίλα" της πρωτεύουσας και στην "καφρίλα"  της παραλιακής της, ήρθε να προσδώσει ομορφιά, γνήσιο αγωνιστικό πνεύμα και αισιοδοξία στη ζωή της μικρής μας πόλης. Γυναικείο ποδόσφαιρο-ώου γιές-με τρεις(αρ.3) ομάδες, οι δύο από την Σάμο η μία από τις νωχελικές κατά τα άλλα Ράχες της Ικαρίας, που διαγωνίστηκαν σε ευπρεπή αθλητικά πλαίσια, σε ένα τουρνουά που οι διοργανωτές αφιέρωσαν στην μνήμη του κατά χρησικτησία "ιδιοκτήτη" του σταδίου Γιάννη Χαροχέρη-Μπαφαλή, που έφυγε πρόσφατα. 
   Οι αγώνες σύντομοι λόγω χρονικών περιορισμών αλλά μεστοί τεχνικής και ήθους αθλητικού, χάρισαν ωραίες και πρωτόγνωρες φυσικά στιγμές στους φιλάθλους και των δύο φύλλων που τους παρακολούθησαν. ΄Ηταν η πρώτη απόπειρα λίγες και καλές οι ομάδες, ελπίζω ότι σύντομα θα δημιουργηθούν κι άλλες, έτσι γίνεται με όλες τις κοινωνικές διεργασίες άλλωστε, ώστε να δούμε στο εγγύς μέλλον κοντά στα άλλα κι ένα γυναικείο πρωτάθλημα. 
   ΄Ισως να είναι και ένα δέλεαρ για προσέλκυση φιλάθλων ξανά στα γήπεδα, που στους ανδρικούς αγώνες αραιοκατοικούνται οι κερκίδες τους. ΄Ισως ακόμη να δημιουργηθούν εξ αυτού και σχέσεις μεταξύ παικτριών και φιλάθλων και να προκύψουν ευχάριστα γεγονότα, γιατί όχι; 
    ΄Οπως λέει και ο Νίκος Νόου, στο βιβλίο του "Τα παιδιά της θύελλας"-με άλλη αφορμή αλλά ισχύει παντού- "πάντα κάτι καλό γεννιέται όταν ανταμώνουν οι άνθρωποι".
                 Καλή επιτυχία κορίτσια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου