Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΠΡΑΓΜΑΤΙ...

   Πάνω που είπα να περιγράψω την μουντάδα του καιρού μας(γι΄ αυτό και το χρώμα της γραμματοσειράς), έβγαλε ήλιο. Ε, εντάξει μην ενθουσιάζεστε κιόλας, ανάσα παίρνει, ή αν το θέλετε αλλιώς γεμίζει την φούσκα του για να μας ξανακατουρήσει! 
    Αυτό το φετινό τι να πει κανείς, θυμίζει την ιστορία-πραγματική με πολλές εκδοχές λόγω παρέλευσης χρόνων-με τον καπετάνιο ενός μικρού μότορσιπ(έτσι τα έλεγαν παλιά τα μικρά φορτηγά που κουβαλούσαν εφόδια και εμπορεύματα)που ήρθε να ξεφορτώσει το φορτίο του την περίοδο του "σαραντάημερου"(τέλη Νοεμβρίου μέχρι τις γιορτές), που έβρεχε επί 40 μέρες, κι αφού απελπίστηκε να περιμένει μέχρι να μπορέσει να αδειάσει το φορτίο, βρίσκοντας στον Πειραιά μετά από χρόνια κάποιον λιμενεργάτη, τον ρώτησε : "τι γίνεται, βρέχει ακόμα στη Σάμο;". 
   Εμείς εδώ βέβαια έχουμε και ένα θέμα με τους σκαμμένους δρόμους και την λάσπη, αλλά το ωραίο ήταν με κείνον τον δρόμο έμπροσθεν του δημαρχείου, που χτες ενώ είχε στεγνώσει κάπως και περπατιόταν, το απόγευμα έσπασε κεντρικός σωλήνας ύδρευσης μπροστά στο πάρκινγκ του πρώην Γαληνός και τα νερά έτρεχαν ως το... Ξενία(όχι μην ταράζεστε, δεν κινδύνευσε η στατικότητά του, κρατάει γερά).
   Κωλόκαιρος τελικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου