Δευτέρα 13 Απριλίου 2015


Οι εταίροι και οι... συνεταίροι!



     Αναρωτιέμαι ώρες-ώρες, μέρες-μέρες, αν όσα έχουν γραφτεί εδώ και τρεις μήνες περίπου, δηλαδή  από την προκήρυξη των εκλογών μέχρι και χτες(σήμερα δεν είδα κάτι νέο), έχουν γραφτεί άλλη χρονική ή πολιτική περίοδο στη- και για τη- χώρα αυτή. 
   Αναρωτιέμαι αν έχει σκεφτεί κανείς, δημοσιογράφος, πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, ή ακόμη και κάποιος "άρρωστος" ιστοριομανής, να συγκεντρώσει όλα αυτά τα δημοσιεύματα,  του ξένου τύπου, τα σενάρια, τις κινδυνολογικές δημοσιεύσεις, τα εμμέσως και όχι μόνο απειλητικά δημοσιεύματα, τις απρόκλητες και απαράδεκτες παρεμβάσεις στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας μας, την καταδίκη των επιλογών μας σαν λαού, αυτόν τον πόλεμο χωρίς όπλα, αλλά με πραγματικά πυρά. Θα είχε αξία να γινόταν ένα βιβλίο, ή ένα αρχείο pdf  έτσι για την ιστορία, για να το διαβάζουν οι επόμενες γεννιές Ελλήνων και να επιλέγουν όταν "θάρθει η στιγμή ν΄ αποφασίσουν, με ποιόν θα παν και ποιόν θ΄ αφήσουν".
   Τα κουπλέ αυτού του μακρόσυρτου τραγουδιού, είναι γνωστά, γιατί να επιλέξουμε Αριστερά κι όχι τα ΣαμαροΒενιζελοκαλόπαιδα, γιατί να γίνει κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛακροδεξιούς κι όχι με τον κεντρώο Θεοδωράκη και τις άλλες πέστροφες του Ποταμιού, γιατί να υπουργοποιηθεί ο αφασίας Βαρουφάκης, γιατί να πάρει υπουργείο ο αναρχοΛαφαζάνης, γιατί, γιατί....
    Και φυσικά το ρεφραίν μετά από κάθε κουπλέ το γνωστό "Βγαίνετ΄ απ΄ την Ευρωζώνη... " ("χέστηκ΄η φοράδα μας στ΄ αλώνι..." αυτό μου ΄ κανε ρίμα τι να γίνει;). 
    Συγνώμη δηλαδή, αλλά έχω άδικο για τον τίτλο; Πώς γίνεται όταν υπάρχουν υπάκουοι που πάνε με τα νερά των δανειστών τα δημοσιεύματα για την Ελλάδα, να είναι είτε επαινετικά, είτε... ανύπαρκτα και όταν τους πάνε κόντρα όλες οι "έγκυρες" και τα διεθνή πρακτορεία να παραβγαίνουν στην έκχυση χολής κατά της χώρας μας; 
    Τόση πια ανεξάρτητη δημοσιογραφία πώς να την αντέξουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου