Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΞΙΔΙΑ


 Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 30 Απριλίου στις 9 το πρωί στο λιμάνι του Πυθαγορείου, τα εγκαίνια της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής, που θα ενώνει για όλη την θερινή περίοδο τον νομό μας με τα Δωδεκάνησα, με το ταχύπλοο, τύπου καταμαράν Dodekanisos Pride. Πρόκειται για σκάφος που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα  έως και 36 μίλλια και λύνει με τον καλύτερο τρόπο την ενδοεπικοινωνία των νησιών μας, με τα Δωδεκάνησα. Μεγάλη σημασία για μας έχει το ότι μπορούμε να πάμε στον Αγ.Κήρυκο και στους Φούρνους και να γυρίσουμε αυθημερόν.
  
   
  
   Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε επί του πλοίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου κου Ευσεβίου και με την παρουσία της Περιφερειάρχου Χριστιάνας Καλογήρου, του Αντ/χη Σάμου κ. Κατρακάζου, του δημάρχου κ. Αγγελόπουλου, του ταξιάρχου δ/τή  της 79 ΑΔΤΕ, του αντιδημάρχου Πυθαγορείου Βασίλη Βαλκαμλή, πολλών δημ.συμβούλων, του Επάρχου Καλύμνου, του δημάρχου Λειψών κ.Μάγγου και του Προέδρου της εταιρείας κου Σπανού και αρκετών στελεχών της ..... 

 Αμέσως μετά τον αγιασμό και τους χαιρετισμούς που απηύθυναν οι αρχές και οι εκπρόσωποι της εταιρείας, το πλοίο ανεχώρησε για Φούρνους, όπου έφτασε μετά από 50 λεπτά της ώρας, και όπου η υποδοχή ήταν μεγαλειώδης. Καίκια με αναμμένα βεγγαλικά και καπνογόνα, είχαν ακροβολιστεί στον κόλπο του νησιού σφυρίζοντας, ενώ στην προβλήτα σύσωμοι οι κάτοικοι, μαθητές σχολείων και εκπρόσωποι αρχών, με επικεφαλής των δήμαρχο Γιάννη Μαρούση, υποδέχτηκαν το πλοίο και τους επιβάτες του, με μεγάλη θέρμη. Στο πρώτο απέναντι από την προβλήτα κατάστημα είχε στηθεί τραπεζαρία με τεράστια ποικιλία από κεράσματα, από τηγανίτες και λουκουμάδες μέχρι αστακούς και ψάρια.... Μόνο οι Φουρνιώτες, το λέω με κάθε ευκαιρία μπορούν να φερθούν νησιώτικα σε μια υποδοχή. Η "νησιωτικότητά" τους είναι ασύγκριτη....η εγκαρδιότητά τους εκδηλώνεται με μια ανοιχτή αγκαλιά. Αξίζουν όχι μόνο την προσοχή των αρμοδίων, αλλά την αγάπη και εκτίμηση όλων μας.




   Στις 12 το μεσημέρι το πλοίο αναχώρησε από τους Φούρνους για την Πάτμο, όπου εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κο Φλεβάρη, τους επισκέπτες περίμεναν άλλα πλούσια κεράσματα, ενώ τοπικό μουσικό και χορευτικό συγκρότημα παρουσίασαν τοπικούς χορούς. Αν κάτι υπερτερούσε στην υποδοχή και στα δύο λιμάνια ήταν η εγκαρδιότητα και τα... κεράσματα. Οι συνήθεις "ύποπτοι" -συμπαθάτε με για την έκφραση-ξεσκίστηκαν στο φαί. Κι ήταν αρκετοί οι παρατρεχάμενοι, άσχετοι και "είδα φαί και μπήκα"!
 Το πλοίο ανεχώρησε για την επιστροφή στις 3 το μεσημέρι και στις 4 ακριβώς μπήκε στο λιμάνι του Πυθαγορείου. Ο Σεβ.Μητροπολίτης, όλοι οι εκπρόσωποι των αρχών, ο πρόεδρος της εταιρείας κι όσοι συμμετείχαν τόνισαν την μεγάλη σημασία της νέας γραμμής που όπως εύστοχα είπε η κα Καλογήρου, "ενώνει το νοτιότερο  κομμάτι του Βορείου Αιγαίου, με το βορειότερο  κομμάτι του Νοτίου Αιγαίου", ευχόμενοι καλά ταξίδια και καλή τουριστική περίοδο. Αυτό που χρειάζεται στο εξής και μέχρι το τέλος της σεζόν είναι το πλοίο να προτιμάται(και δεν εννοώ τους επιβάτες ντόπιους και ξένους, ξέρουν κάποιοι ποιούς εννοώ), να στηριχτεί για να μας στηρίξει, ενδεχομένως, αν το παλέψουμε και τους χειμερινούς μήνες.
                                             ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου