Κυριακή 24 Μαΐου 2015



                                  ΤΡΟ(ΚΤ)ΙΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

 Το σύνθημα ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, μπορεί να ήταν ένα καλό «σλόγκαν» για αμύητους ιδεολόγους της οιονεί αλλαγής, που ήλπισαν στην αριστερή στροφή της χώρας(για την κοινωνία πολύ αμφιβάλλω), αλλά καθώς περνάει ο καιρός τείνει να γίνει ειρωνική αποστροφή όχι μόνο όσων έτσι κι αλλιώς δεν το ενστερνίζονται γενικά, μάλλον το αποστρέφονται, αλλά και για όσους εμπνεόμενοι από την ανάγκη αντίστασης στην χούντα των δανειστών, ανάσαναν. Και για μεν την εν εξελίξει διαπραγμάτευση και την περιπέτεια εξωτερικού, υφίσταται και καλώς-κι εγώ μαζί τους-ένα κίνημα υποστήριξης και ειλικρινούς συμπαράστασης, από όσους έχουν την καλή προαίρεση να αντιλαμβάνονται την άνιση μάχη που διεξάγεται μήνες τώρα, εξ ου και τα υψηλά ποσοστά των δημοσκοπήσεων.
    ΄Όμως, κι αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από τα υψηλά κλιμάκια του κόμματος που κυβερνάει(;), για όσα γίνονται και ρίχνουν το κύρος τους, δεν φταίει η νεολογικώς αποκαλούμενη «Τρόϊκα εσωτερικού». Ο κόσμος έχει αντιληφθεί και εμπεδώσει πλέον και τον ρόλο της Ν.Δ. του Σαμαρά, και του ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου ή όποιου άλλου προκύψει στη συνέχεια, και του Ποταμιού που ρέει σε συγκεκριμένη κοίτη. Αυτό που φταίει σύντροφοι(συγχωρήστε μου την οικειότητα), είναι όπως λέει ο τίτλος μου τα τρωκτικά εσωτερικού και όσα καθημερινά εξαιτίας τους προκαλούνται και θα προκαλούνται, όσο ακουλουθήθηκε και ακολουθείται η παλιά δοκιμασμένη συνταγή της στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού, των οργανισμών και φορέων του δημοσίου, από τους καραδοκούντες πεινασμένους για εξουσία. Η εσωτερική τρο(κτ)ικα είναι πολυπληθέστερη των ΣαμαροΒενιζελοΘεοδωράκηδων, είναι οι στρατιές των (δήθεν) ημετέρων, που σπεύδουν να πιάσουν πόστα, για το επόμενο φαγοπότι, για το στρωμένο τραπέζι με το αριστερό μενού. Κι ένα σύνθημα, εξαιρετικά, από μένα: «ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ, ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝΕ ΑΚΟΡΕΣΤΟΙ».

   Α, παρεμπιπτόντως, περιμένω με αγωνία τον διορισμό ως Πρέσβεως εκ προσωπικοτήτων του κου ΄Αρεως Σπηλιωτοπούλου. ΄Όχι για τίποτ΄ άλλο, αλλά μαθαίνω πως εσχάτως παρατηρείται μια πτώση στον τζίρο του χαβιαριού διεθνώς και το σούσι περνάει κι αυτό μια κρίση… ταυτότητας.

   

 Διότι ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ σύντροφοι σημαίνει:
-΄Ηθος και διαφορετικότητα στην πολιτική συμπεριφορά
-΄Άλλη τακτική στην συγκρότηση φορέων διοίκησης και στις τοποθετήσεις στελεχών.
-Αποφυγή των προκλήσεων κάθε είδους, σεμνότητα και αριστερή προσέγγιση των καθημερινών ζητημάτων.
-Αντίληψη και συνειδητοποίηση του δύσκολου ρόλου αυτής της κυβέρνησης και της βαρύτητας της ψήφου του ελληνικού λαού.
-Αποφυγή πολυγλωσσίας και διαφορετικών προσεγγίσεων, αποφυγή τροφοδοσίας των αδηφάγων Μέσων, που καραδοκούν με το στόμα ανοιχτά δίκην κροκοδείλων.
Διότι ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ σύντροφοι ΔΕΝ σημαίνει:
-Να σπεύδουν όλοι οι δηλώσαντες ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι αριστεροί ορίτζιναλ, είτε γιαλαντζί και επιτηδευματίες της πολιτικής, να πιάσουν πόστα, όλως τυχαίως καλώς αμειβόμενα.
-Να προκαλούν κάποιοι-αρκετοί-απ΄ αυτούς, στο όνομα της πρώτης αριστερής κυβέρνησης, όλους τους άλλους, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που πίστεψαν και στήριξαν έστω και δια της ψήφου των, αυτή την κυβέρνηση.
-Να αποφασίζουν και να διατάζουν πολλοί απ΄ αυτούς εν ονόματι της πρώτης αριστερής κυβέρνησης, αλλάζοντας όρους, συμβάσεις, ζωές, δήθεν για συμμάζεμα, την ίδια ώρα που οι ίδιοι απολαμβάνουν παχυλές αμοιβές, χωρίς να έχουν τα προσόντα.
    Εν τέλει-σύντροφοι-δεν είναι ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ όλα αυτά που διαπιστώνουμε καθημερινά, μάλλον πρόκειται για ΜΙΑ ΑΠ΄ ΤΑ ΙΔΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου