Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

                    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ...ΗΣΥΧΟΙ!
     To θάνατο της Αργυρώς, της γνωστής φώκιας, επιβεβαίωσε σήμερα, μέσω του Samos24, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», αναφέροντας πως η φώκια που θανατώθηκε βίαια στις 24 Μαΐου και η οποία εκβράστηκε σε ακτή του Μαραθοκάμπου, είναι η « Αργυρώ». Την επιβεβαίωση της άσχημης αυτής εξέλιξης, έκανε η διευθύντρια Έρευνας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», κα Αναστασία Μήλιου. «Λαμβάνοντας υπόψη τα δερματικά χαρακτηριστικά, το φύλο και το μήκος της φώκιας, αλλά και της απουσίας του ζώου όλο αυτό το διάστημα , ειναι επιβεβαιωμενο ,πως προκειται για την γνωστή φώκια, που οι κάτοικοι της Σάμου αποκαλούν «Αργυρώ», δήλωσε η κα Μήλιου.Για το περιστατικό αυτό έχει ήδη ανοίξει, από την πρώτη στιγμή, δικογραφία το Λιμεναρχείο Καρλοβάσου, ενώ επίσης είναι ενήμερες και οι εισαγγελικές αρχές της Σάμου. Παράλληλα, όπως μας έκανε γνωστό, το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειες του, ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για το βίαιο θάνατο της Αργυρώς. Θυμίζουμε, ότι η «Αργυρώ» έφερε πολλαπλές βολές με κυνηγετικό όπλο στη ράχη της και εμφανές τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο που είχε διαπεράσει τη δεξιά πλευρά της ράχης της και έφτανε έως το στομάχι της.
    ΣΧΟΛΙΟ: Δεν είμαι απλώς λυπημένος για την ανακοίνωση(γιατί κατά βάθος όλοι πιστεύαμε, απ΄ όταν μαθεύτηκε ότι εκβράστηκε νεκρή φώκια, ότι ήταν αυτή), είμαι οργισμένος. Γιατί φορτώνομαι ένα άχθος που δεν μου αναλογεί,γιατί φέρομαι να είμαι βάρβαρος, ζωοκτόνος, άνθρωπος χαμηλών αισθημάτων, γιατί χαρακτηρίζομαι συλλήβδην μαζί με όλους σας ως κτήνος που σκοτώνει όποιο όν μπαίνει εμπόδιο στο δρόμο του. Γιατί αυτοί οι χιλιάδες που θα διαβάσουν την είδηση δεν θα κάνουν διακρίσεις. Η κατηγορία, η ρετσινιά θα πέσει σε όλους μας. Οι Σαμιώτες σκότωσαν την Αργυρώ γιατί τους έμπλεκε. Οι ψαράδες γιατί έτρωγε τα χταπόδια και χάλαγε τα δίχτυα, οι λουόμενοι γιατί φοβόντουσαν μην τους επιτεθεί, οι βαρκάρηδες γιατί ανέβαινε στα σκάφη τους και τους λέρωνε. Γύρευε τώρα ποιός απ΄ όλους το έκανε. ΄Ενα μένει. ΄Οτι αυτοί εκεί(οι Σαμιώτες) έβγαλαν από τη μέση το θηλαστικό, για να του δείξουν ποιός είναι επικυρίαρχο είδος σε στεριά και θάλασσα, ο άνθρωπος. Το πιο άγριο από τα ζώα, γιατί εκτός της μικρότητας ψυχής διαθέτει και πλήθος όπλων για να πραγματοποιεί τα σχέδιά του. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ... Κι από αύριο και επισήμως κάντε ελεύθερα ό,τι γουστάρετε, δεν θα σας ενοχλήσει πια η Αργυρώ. ΄Εκανε λάθος που μας συμπάθησε κι ερχότανε κάθε μέρα κοντά μας. Δυστυχώς... τα λάθη πληρώνονται Αργυρώ.

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιό σας! Ήμουν στο Βαθύ τον Αύγουστο κι όταν άκουσα τις φήμες - τότε ακόμη - για το θάνατο της Αργυρώς, έτσι ακριβώς σκέφτηκα.... Έρχομαι στη Σάμο από το 1993, τα τελευταία χρόνια όχι τόσο συχνά γιατί το κόστος είναι σημαντικό και αγαπώ ιδιαίτερα το Βαθύ. Είπα σε φίλους μου Σαμιώτες αρκετές φορές "δεν αγαπάτε τον τόπο σας" και η Αργυρώ ήταν ένας από τους πολλούς λόγους που με έκαναν να το πω.... Βέβαια, θα ξανάρθω στο νησί μόλις μπορέσω γιατί το αγαπώ πολύ, αλλά έχω πολλά παράπονα από τους κατοίκους του για τον τρόπο που του "φέρονται"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ για το σχόλιο. Συνεχίστε να έρχεστε στο Βαθύ, είμαι παρ΄ όλα αυτά αισιόδοξος ότι υγιείς νοητικά πολίτες δεν θα το αφήσουν να χαθεί τελείως.

      Διαγραφή