Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

                                  


                       
                             Η ΑΝΤΟΧΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ    
    Το HOTSPOT Σάμου, ξεπέρασε προ πολλών ημερών τα όριά του, οι ροές δεν είναι διαχειρίσιμες, άρα πρέπει να βρεθούν λύσεις και άλλοι χώροι. Δεν καταλαβαίνουμε π.χ. γιατί ό,τι διαδραματίζεται πρέπει να έχει «θέατρο» την πρωτεύουσα. Υπάρχουν-εφόσον δεν υπάρχει πλέον ούτε καν δυνατότητα στατιστικής απεικόνισης των ευρισκόμενων εδώ-κι άλλοι χώροι στο νησί να λειτουργήσουν αποσυμφορητικά, τουλάχιστον για μέχρι να ασχοληθούν οι κυβερνητικοί αρμόδιοι με το θέμα οι οποίοι κρύβονται-γενικά, αλλά και πίσω από το δάχτυλό τους-διαισθανόμενοι την απόλυτη αποτυχία τους και τα επίχειρα της πολιτικής τους, που θα εισπράξουν και που δεν είναι μακριά.
      Ο κυβερνητικός βουλευτής έχει να εμφανιστεί-τουλάχιστον εδώ,στο θέατρο των εξελίξεων-καιρό. Μόνο πότε-πότε βγάζει και διανέμει στα Μέσα μια ανακοίνωση για κάποια επιτεύγματά του, που θυμίζουν τους πολιτευτές των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης, μην πάω πιο πίσω(«κατόπιν ενεργειών μου», Καλοχαιρέτας, Φελέκης κλπ. πλείστες οι αναφορές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου), αλλά για το θέμα… σιγή ιχθύος.
    Απόψε είχαμε και πάλι συμπλοκές μεταξύ φυλών του Κέντρου, στο κέντρο της πόλης και σε λίγο, όταν θα εμπλακούν και ντόπιοι, αναγκαστικά, αφού τα περιστατικά κλοπών έχουν αυξηθεί ραγδαία, μην τολμήσει κανείς από τους ελάχιστους πλέον αλληλέγγυους να αρθρώσει τους γνωστούς χαρακτηρισμούς και τις  κατηγορίες. Και λέω «ελάχιστους πλέον αλληλέγγυους», γιατί το κίνημα αλληλεγγύης που «δόξασε» το νησί στον πρώτο μαζικό «εποικισμό», δεν υφίσταται πια, είναι πολλοί όσοι κατάλαβαν τι παίζεται και αποστασιοποιήθηκαν εγκαίρως.
    Τελειώνετε, δεν θα γίνει η πόλη μας «αμέρικαν μπαρ», ούτε δρόμοι του Χάρλεμ,δεν θα το επιτρέψουμε γιατί θέλουμε και επιθυμούμε μια άλλη ανάπτυξη απ΄ αυτή που μας επιβάλλατε, θέλουμε μια πόλη που θα είναι και καταφύγιο για κατατρεγμένους, αλλά όχι γκέττο και «λεγεώνα των ξένων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου