Τρίτη 15 Μαρτίου 2016


ΤΑ ΡΕΙΘΡΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ



΄Ενα νέο έργο,  που παραδόθηκε σε χρήση πριν μερικούς μήνες, το έργο πνοής για την πρώτη γραμμή της πρωτεύουσας, που την κατέταξε ξανά στις νησιωτικές τουριστικές πόλεις, που της έδωσε χρώμα και λόγο ύπαρξης, ένα έργο από το οποίο προσδοκούν όλοι να προκύψει μια προστιθέμενη αξία για την πόλη, τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες της,  κινδυνεύει να καταστραφεί, πριν αλέκτωρ λαλήσαι, από την ανεξέλεγκτη επέλαση(διότι αλλιώς δεν περιγράφεται η καθημερινότητα) των αυθαιρετούντων νεοελλήνων οδηγών και περισσότερο των φορτηγών και ημιφορτηγών των εταιρειών μεταφορών και διανομών, που ανεβαίνουν σε πεζοδρόμια και πλατείες, φθείροντας  τα προσφάτως τοποθετηθέντα  ρείθρα, χώρια τα άλλα υλικά της επίστρωσης. 
 ΄Εχουμε ακούσει για κανονισμούς και όρους που ψηφίστηκαν για να μπει μια τάξη στο θέμα , κάτι το οποίο άλλες πόλεις έχουν  θεσπίσει δεκαετίες τώρα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πόλη στην Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο που να μην έχει θεσπίσει ωράριο εφοδιασμού καταστημάτων και φορτοεκφορτώσεων. Αλλά, από την άλλη, αν δεν υπάρχει μηχανισμός εφαρμογής, όλοι οι κανονισμοί μένουν «γράμμα κενό». 
 
 Και μηχανισμός δεν υπάρχει, γιατί η λιμενική αρχή δεν έχει την "πολυτέλεια" διάθεσης προσωπικού αστυνόμευσης της παραλιακής ζώνης, έχει τόσα άλλα για τα οποία πρέπει να τρέξει. 
 ΄Ομως αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να μείνει η κατάσταση ως έχει και να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει και να τα σπάει κατά το δοκούν. Πριν τα σπάσουν όλα και δεν μείνει ρείθρο επί ρείθρου, πάρτε μέτρα τώρα. Γιατί να ξέρετε πως αν σε λίγο καιρό δούμε ή ακούσουμε περί εργολαβίας αποκατάστασης φθορών επί της παραλιακής θα αντιδράσουμε άσχημα.


 

 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου