Κυριακή 20 Μαρτίου 2016



ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ Ή ΠΑΡΑΜΟΝΗ;
 Υπάρχει μια διχογνωμία, ακόμη και στο sansimera.gr ιστορικά περί του αν η πρώτη μέρα της άνοιξης είναι η 20ή ή η 21η του Μάρτη. Εγώ ξέρω πάντως για αύριο 21/3. ΄Ελα όμως που η 20ή έπεσε Κυριακή και όπως λένε τα τραγούδια η Κυριακή δεν είναι απλά μέρα είναι...ουάου μέρα... Με την αργία της που είναι μήτηρ πάσης απολαύσεως, αράγματος, εκδρομών, μικρών αποδράσεων κλπ. 
 Πάντως ο καιρός φαίνεται να ενστερνίστηκε την ανάγκη εορτασμού της τοιαύτης ημέρας και άπλωσε μια λιακάδα ΝΑ μετά συγχωρήσεως, όπως μπορείτε να δείτε από τις πρωϊνές (20.30) από το Μαλαγάρι, όπου το να περπατάς δίπλα στο νερό και να γίνεσαι θεατής και μάρτυρας όλων των ενάλιων δραστηριοτήτων, είναι σκέτη απόλαυση. 
 Δυστυχώς, μια πολυήμερη ίωση(σιγά την πρωτοτυπία, ο μισός και πάνω πληθυσμός την πέρασε)δεν μου επέτρεψε να είμαι σήμερα μετά του φακού μου στην εκδρομή του Σπηλαιολογικού Συλλόγου ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ, στα μοναδικά παγκοσμίως Αρχαία Λατομεία της περιοχής Κουτσοδόντη, την πάνω είσοδο του επίσης μοναδικού Ευπαλινείου Ορύγματος, στην περιοχή των Αγιάδων και το ρέμα του ΑηΓιάννη.
  ΄Οπου κι αν είναι όμως κανείς σ΄ αυτόν τον ευλογημένο τόπο, με τέτοιο καιρό, καλά θα περάσει.
  Και του χρόνου να είμαστε καλά αδέρφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου