Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

                                         
                            ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
  Μπορεί να περνάει καιρός χωρίς έκφραση θέσης, πάνω σε καίρια ζητήματα, αλλά το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ κάνει αισθητή την παρουσία του, όποτε κρίνω ότι πρέπει να συμβάλω στην δημόσια-διαδικτυακή συζήτηση. Αφορμή για την σημερινή παρέμβαση το μεγάλο πρόβλημα των ημερών, σε σχέση με τις προσπάθειες των επαγγελματιών της παραλιακής να προσελκύσουν κόσμο με διάφορες διασκεδαστικές αφορμές.


Ø       =Στην πρωτεύουσα δεν πρόκειται ούτε να περπατήσει ούτε να ποδηλατίσει κανείς, όσο κυριαρχείται από τους αλλοδαπούς και την «κουλτούρα» τους. Η πρωτεύουσα δεν πρόκειται να ξαναγίνει νησιωτική παραλιακή πόλη, αν δεν αποσυμφορηθεί από το άχθος του προσφυγομεταναστευτικού. Και αυτό πρέπει να το πράξουν οι καθ΄ ύλη αρμόδιοι, αλλά πρέπει να επιλέξουμε και να επιβάλουμε λύσεις κι εμείς. 
       =Λύσεις που θα είναι πολιτικές και αποφασιστικές. Από την στιγμή που αποσυμφόρηση όπως πρέπει δεν πρόκειται να γίνει, εκτιμώντας τα ισχύοντα και προαποφασισμένα εν Ευρώπη και εν Ελλάδι, και η πιθανότερη εξέλιξη είναι η διαιώνιση της κατάστασης, με κάποια μικρή βελτίωση ίσως, η λύση είναι η μεταφορά του ΚΥΤ σε χώρο εκτός πόλης, αλλά και γενικά οικιστικού ιστού επί του νησιού. Παράδειγμα τρανό η γειτονική Χίος, που το ΚΥΤ είναι εκτός οικιστικού ιστού.
              =Διότι το μεγαλύτερο έγκλημα εξ αρχής, ήταν η κατασκευή του ΚΥΤ στις παρυφές της πόλης κι αυτό είναι που συνεχίζει να την ταλαιπωρεί και να την απαξιώνει. Αυτό που πρέπει να απαιτηθεί από τους εκλεγμένους εκπροσώπους μας, είναι ένα και μοναδικό. Η επαναφορά της πρωτεύουσας πόλης στην πρότερη κατάσταση. 
      =Ας πιστέψουμε-παρά το ότι βαρύνεται με το κυβερνητικό αμάρτημα της αναξιοπιστίας-τον νυν υπουργό, που ζητά να δημιουργηθεί αλλού(κι ας του υποδείξουμε εμείς πού),νέο ΚΥΤ. Ας μην τον οδηγήσουμε στην εναλλακτική λύση που προτείνει, δηλαδή στην «βελτίωση του υπάρχοντος ΚΥΤ», γιατί προαισθάνομαι ότι θα το μετανοιώσουμε. 
      =Κι όποιοι έχουν αντιρρήσεις και επιμένουν στην «απόλυτη λύση», ας μου πουν πώς- και κυρίως πότε- την βλέπουν. 

       =Και φυσικά ας προσέξουμε να μην επικρατήσουν τα μικροσυμφέροντα, γιατί αυτή η πόλη, η πρωτεύουσα(κατ΄ ευφημισμόν), πέραν του προσφυγομεταναστευτικού που την ταλανίζει σήμερα, πάντα, στην ιστορική της διαδρομή, βλαπτόταν από αυτά(τα μικροσυμφέροντα). Το ξέρουν αυτό καλά όσοι γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, έζησαν σ΄ αυτήν, την αγάπησαν και συνεχίζουν να την αγαπούν. 
      =Γιατί πέραν των όσων εγκλημάτων έγιναν σε βάρος της ως τώρα διαχρονικά, η πόλη δεν φταίει σε τίποτα, ήταν, είναι και θα παραμείνει για όλους εμάς,αξιαγάπητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου