Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018


    
                             
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ
΄       Εκτός από τους κατέχοντες την μία και μόνη αλήθεια, δογματικούς κάθε τάσης και δοξασίας, υπάρχουν ή τουλάχιστον μας προέκυψαν εσχάτως(έτσι είναι οι μόδες έρχονται συνήθως απέξω,λανσάρονται και αποκτούν οπαδούς) και οι κατέχοντες μόνοι αυτοί την ευαισθησία για τους πρόσφυγες, τους οικονομικούς μετανάστες, τους αιτούντες γενικά άσυλο κι όλοι οι άλλοι- χάριν συντομίας να υποθέσω- αποκαλούνται ρατσιστές, φασίστες,ανάλγητοι ή τουλάχιστον... μη ευαίσθητοι. Προς αυτούς λοιπόν το παρόν σημείωμα, και να ξέρουν ότι ούτε η διακοπή της "καλημέρας" εκ μέρους τους, αλλά ούτε και τα απειλητικά υποννούμενα πιάνουν στην περίπτωσή μου, διότι καθώς λέει και η παροιμία "καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται", πόσο μάλλον όταν δεν πρόκειται για αστραπές αλλά για... αέρια εντέρου.
       Αυτοί λοιπόν που υπερασπίζονται άκριτα την διαμορφωθείσα κατάσταση με το μεταναστευτικό, δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους και παριστάνοντας τους μόνους ευαίσθητους, γιατί δεν πηγαίνουν κάθε μέρα από κεί,από την περιοχή του ΚΥΤ,γιατί δεν μιλάμε πλέον γιαυτή καθεαυτή την εγκατάσταση, όταν η σκηνούπολη πέριξ των βασικών εγκαταστάσεων, συνεχώς επεκτείνεται, σε παρακείμενες ιδιοκτησίες, χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές διαβίωσης ανθρώπων. Ας πηγαίνουν καθημερινά να βλέπουν την εξαθλίωση και την προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, και μετά να επαίρονται για το βαθιά πολιτικό έργο της κυβέρνησής τους. Ας πηγαίνουν από κει να βλέπουν τις συνθήκες υγιεινής, το αερομεταφερόμενο σιτηρέσιο λόγω "κεντρικής επιλογής" του κυβερνητικού τους εταίρου.  Ας βλέπουν ακόμη την καθημερινή απειλή μιας υγειονομικής κρίσης, της "αναβίωσης" ασθενειών που είναι απολύτως φυσικό να επανέρχονται, αφού οι συνθήκες διαβίωσης προσομοιάζουν με εκείνες περασμένων αιώνων.Ας νοιώσουν, τέλος, την  ψυχική κατάσταση τόσων ανθρώπων που ασφυκτιούν σε έναν χώρο εντελώς ακατάλληλο για τον αριθμό τους, που ολημερίς πηγαινοέρχονται εδώ κι εκεί στην πόλη, που διαπράττουν κοινά ποινικά αδικήματα, που ξεσπούν σε καυγάδες μεταξύ τους(ευτυχώς, ως τώρα),  γιατί δεν τους χωράει ο τόπος, γιατί δεν έχουν με κάτι να απασχοληθούν, γιατί δεν μπορούν να νικήσουν τον αδίστακτο χρόνο της αναμονής και μάλιστα για κάτι που δεν έρχεται.
          Ξέρετε κάτι κύριοι και κυρίες(ιδίως αυτές)αλληλέγγυοι-ες; Αν έχετε αυτή την εγγενή άποψη, περί μονοπώλησης της ευαισθησίας, αν ονειρεύεστε, εν τη ιδεοληψία σας, κόσμους ιδανικούς, αταξικούς και αγγελικά πλασμένους, δικαίωμά σας να το πιστεύετε αλλά μην προσπαθείτε να το επιβάλλετε στο κοινωνικό σύνολο. Δεν έχετε ούτε την ανθρώπινη συγκατάβαση, ούτε και την πολιτική πλειοψηφία για να προβαίνετε σε αυθαίρετα συμπεράσματα και αποφάσεις. Και μια που διανύουμε το μακρύ, ζεστό μας καλοκαίρι θα σας προέτρεπα να ακολουθήσετε το γνωστό σλόγκαν "τα κουβαδάκια σας και σ΄ άλλη παραλία", αυτή είναι "πιασμένη".
    Η φωτογραφία είναι παλιά(σκόπιμα), για να υπενθυμίζει σε όλους μέρες αλληλεγγύης του συνόλου της Σαμιακής κοινωνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου