Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Ντεμέκ*
*(Βορειοελλαδίτικη συνήθης έκφραση για το δήθεν, το «και καλά», το ψεύτικο)

*      
    Ο λόγος για τους ντεμέκ ή σχεδόν εξ επαγγέλματος, ευαίσθητους, ανθρωπιστές, δημοκράτες, αριστερούς και άλλες «ειδικότητες», που θεωρούν εαυτούς ως τους μόνους υπερασπιστές των αδυνάτων, των προσφύγων, των κατατρεγμένων. Και που χρησιμοποιώντας την μέθοδο της αντιδιαστολής βάζουν όλους τους άλλους σε μια «συσκευασία» και κολλάνε απέξω την πινακίδα της αρεσκείας τους. Ρατσιστές,φασίστες,χουντικοί, στην καλύτερη περίπτωση αδιάφοροι και παρασυρόμενοι.
    Κι ας μείνουμε στο θέμα των ημερών, των μηνών, των ετών, απ΄ ότι δείχνει της τρέχουσας δεκαετίας και βάλε, στο προσφυγομεταναστευτικό. Αυτοί όλοι οι ντεμέκ υπερασπιστές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, οι δήθεν αυθεντικοί εκφραστές της αλληλεγγύης, έχουν επιδοθεί σε ένα κυνήγι κάθε αντίθετης άποψης σχετικά με το διογκούμενο πρόβλημα των ημερών… διακρατώντας τον χαρακτηρισμό του αλληλέγγυου για την πάρτη του ο καθένας και κατά ομάδες. Ειδικά οι ντεμέκ αριστεροί, της εξουσίας ή της «ορθοδοξίας»,που βγήκαν με ανακοινώσεις-κατεβατά να στηλιτεύσουν όλους όσους έχουν διαφορετική άποψη όχι απλά για την διαχείριση της κατάστασης, αλλά για την αντιμετώπιση του καλομελετημένου σχεδίου των «στρατηγών πίσω απ΄ τις κάμερες» και των βραχιόνων τους, μεταξύ των οποίων είναι και όσοι ξέρουν, καταλαβαίνουν, το βλέπουν, αλλά λόγω κεκτημένου, αρνούνται την πραγματικότητα ή ωφελούνται από αυτήν.
   Πιο λιανά, το σχέδιο προβλέπει είσοδο προσφύγων που βρίσκονται ήδη σε ασφαλή πρώτη χώρα εισόδου(Τουρκία), είσοδο κάθε εθνικότητας οικονομικών μεταναστών, από την Αφρική, ιδίως την Βόρεια, και άλλων, όλων από την μεριά των μικρασιατικών ακτών, άφιξη στα νησιά και εγκλωβισμό τους εκεί, με την πρόφαση της ταυτοποίησης και της εξέτασης του αιτήματός τους, ασύλου, σε βάθος απροσδιόριστου χρόνου, με τα σύνορα των ευρωπαϊκών χωρών που αποτελούν τους τόπους επιθυμίας των περισσοτέρων, κλειστά και τις κυβερνήσεις των περισσοτέρων αν όχι όλων απρόθυμες για υποδοχή, πλην ελαχίστων. Διότι τα νησιά έχουν το γεωγραφικό ελάττωμα-προνόμιο στην περίπτωση να βρέχονται γύρω από θάλασσα,που δεν δίνει διέξοδο αποδράσεων, ενώ στα ηπειρωτικά τα πράγματα, με την βοήθεια των κυκλωμάτων θα ήταν ευκολότερα.
    Ας είμαστε ειλικρινείς-ας μην είμαστε ντεμέκ-δεν πρόκειται για μια ακόμη μετακίνηση πληθυσμών στην ιστορία, εξαιτίας πολέμου ή άλλης καταστροφής, πρόκειται για σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο τα νησιά μας έχουν επιλεγεί για αποθήκες φτηνού εργατικού κρέατος, για τα νέα ξερονήσια εξορίας και απομόνωσης. Οι «χανσενικοί» της εποχής είναι αυτοί που θα αποτελέσουν το φτηνό κρέας στις μηχανές του κιμά του μέλλοντος.Εμείς είμαστε οι ιθαγενείς που βλέποντας τα προσωρινά οφέλη από την διαχείριση αυτών των ροών, δεν βλέπουμε την προοπτική της οικονομικής, ίσως και της δημογραφικής μας κατάρρευσης.
    Αυτοί που μας κυβερνούν εξυπηρετούν το σχέδιο, για να κρατιούνται στις καρέκλες της επίπλαστης εξουσίας, που νομίζουν ότι κατέχουν. Οι νέοι μας φεύγουν κατά χιλιάδες εκτός Ελλάδας-πόσο μάλλον νησιών-μη έχοντας τα απαραίτητα και μη βλέποντας φως σε κανένα βάθος.
    Αντί λοιπόν να τσουβαλιάζετε όσους αντιδρούν και να τους φοράτε κίτρινο αστέρι στο πέτο, ακούστε τους, σεβαστείτε τις απόψεις τους,αφήστε τους να εκφράσουν τους φόβους και τις ανησυχίες τους και να είστε σίγουροι ότι οι ακραίοι και οι ντεμέκ-πατριώτες(η άλλη-απέναντι σε όλους αυτούς- κατηγορία), θα απομονωθούν όπως συμβαίνει διαχρονικά στις κοινωνίες.  











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου