Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017


                                                                    ΟΙ "ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ"
   Αυτό το κατα-πληκτικό δίδυμο, που χειρίζεται για λογαριασμό μας, το μεγαλύτερο-και ευρωπαϊκό-πρόβλημα των καιρών,έχει ένα πανάρχαιο ελληνικό προσόν, την λακωνικότητα. ΄Ετσι και δεν ξεσηκωθούν οι πάντες, έτσι και δεν υπάρξει γενική νησιωτική κινητοποίηση, έτσι και δεν "πέσουν καντήλια", απαξιούν να μιλήσουν, να απαντήσουν, να ενημερώσουν, ως έχουν υποχρέωση, να διευκρινίσουν κάθε τους ενέργεια ή απόφαση. ΄Ετσι και τώρα στα δύο δημοσιεύματα της πολύ καλής ιστοσελίδας του γειτονικού μας νησιού του www.politischios.gr που όταν διαβάσετε ολόκληρο το ρεπορτάζ θα δείτε ότι αντιμετωπίζει αυτούς τους δύο και όσα πράττουν, όπως ακριβώς κι εμείς. Γι΄ αυτό είναι ανάγκη η διανησιωτική συνεργασία και συναπόφαση,η περίφημη περιφερειακή αντίληψη, γιατί περισσότερο από ποτέ είμαστε αντιμέτωποι με ένα τεράστιο πρόβλημα και "μικρούς" υπευθύνους.



Αφορά τις υφιστάμενες δομές η πρόσκληση των 8,1 εκ. ευρώ ισχυρίζεται τώρα ο Μουζάλας

«Είναι πρόσκληση δήλωσης των δαπανών για την κατασκευή των hot-spot που έχουν γίνει το 2015 κι έχουν ολοκληρωθεί. Πρόσκληση, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα εκταμίευσης που ορίζει η ΕΕ, προκειμένου οι σχετικές δαπάνες να καλυφθούν από την κοινοτική χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της οποίας και διενεργήθηκαν.  Όχι για την κατασκευή νέων χώρων, αλλά για την πληρωμή αυτών που κατασκευάστηκαν και έκτοτε λειτουργούν».
Μακάρι να πρόκειται για κάτι τέτοιο, αν και η πρακτική πρώτα κατασκευάζω και μετά δηλώνω τις δαπάνες εγκυμονεί ακόμα περισσότερους κινδύνους για τα νησιά, καθώς στην απάντηση του (http://immigration.gov.gr/article-details/-/journal_content/56_INSTANCE_qAPKlk32D3aH/20182/49412?back=press-release) ο κ. Μουζάλας διαψεύδει μεν τον κ. Βαρβιτσιώτη, δεν διαψεύδει όμως και την πιθανότητα νέων μελλοντικών δομών στα 5 νησιά, διακαή κοινό πόθο της κυβέρνησης και της Ε.Ε., ο οποίος σκοντάφτει μόνο στην αντίδραση των νησιωτών.
ΠΗΓΗ: http://www.politischios.gr/politiki/afora-tis-yfistamenes-domes-i-prosklisi-ton-81-ek-eyro-ishyrizetai-tora-o-moyzalas

Αποδέχεται ότι συζητείται η λύση για πλωτά κέντρα ο Μπαλάφας



«Είναι μια πρόταση που έχει διατυπωθεί – δεν υπάρχει, φυσικά, κάποια απόφαση». Με τη φράση αυτή ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μπαλάφας, επιβεβαιώνει ότι η πρόταση για χρήση πλωτών μέσων προκειμένου να φιλοξενηθούν πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου είναι υπό εξέταση από κυβέρνηση και Ε.Ε..
Σε συνέντευξη του στην φιλοκυβερνητική «Νέα Σελίδα» ο Γ. Μπαλάφας εκτιμά ότι μια περισσότερο εποικοδομητική και ρεαλιστική στάση από της τοπικές κοινωνίες των νησιών του Βορείου Αιγαίου θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαχείριση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί λόγω των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών.
ΠΗΓΗ: http://www.politischios.gr/politiki/apodehetai-oti-syziteitai-i-lysi-gia-plota-kentra-o-mpalafas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου