Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ-ΝΕΑΣ-ΕΞΟΡΙΑΣ

(φωτο από την σελίδα του Ioannis Negris στο Facebook)
   Οι διαφορές μεταξύ των νησιών της εξορίας των παρελθόντων εποχών και των σημερινών υπάρχουν, αλλά η βασική είναι πως τα νησιά της νέας εξορίας, είναι... κατοικημένα, κι αυτό είναι ένα εμπόδιο στα σχέδια όλων των νέων εξουσιαστών από Αθήνας μέχρι Βρυξελλών. 
   Είναι πλέον ξεκάθαρο στον καθένα που διαθέτει μυαλό για να σκέφτεται, αυτό που γράψαμε ξανά εδώ σε τούτο το ιστολόγιο, ότι δηλαδή η απόθεση, καλύτερα η αποθήκευση όλων τούτων των ανθρώπων στα νησιά της μεθορίου, είναι επιλογή και όχι ανάγκη, ή προσωρινή λύση, όπως διατυμπανίζουν όλοι οι έχοντες συμφέρον-πολιτικό ή οικονομικό- να περάσει σαν "θεραπευτική" αντίληψη. 
    Τα νέα πέντε(αρ.5) Μακρόνησα, στα οποία σύμφωνα και με την πρόσφατη προκήρυξη, πρόκειται να δημιουργηθούν πέντε(αρ5)νέα Hotspot (ο χαρακτηρισμός "προαναχωρησιακά", είναι αυτή η απατηλή δικαιολογία, για να καθησυχάσει τις τοπικές κοινωνίες, πως όλα είναι προσωρινά ή ότι με αυτά τα νέα Κέντρα, τα πράγματα θα λειτουργήσουν καλά και πάντα πρός την κατεύθυνση της αποσυμφόρησης),όμως είναι κατοικημένα, δεν είναι όπως παλιά με κάποια άλλα σαν την Γυάρο ή σαν την Μακρόνησο ή σαν το απομονωμένο Παρθένι της Λέρου(τι σύμπτωση!) και ο νέος "εποικισμός" δεν έχει να κάνει σε τίποτα με εκείνον τότε. Εδώ δεν υπάρχει όπως τότε η πολιτική ομοιογένεια των εξορίστων, δεν υπάρχει ούτε η θρησκευτική ομοιογένεια-όχι μόνο σε σχέση με τους μόνιμους κατοίκους, αλλά ούτε και μεταξύ τους- δεν υπάρχει πλέον ούτε η αναγκαία υπομονή των τοπικών κοινωνιών. 
   Δεν θα πω ότι δεν υπάρχει η κατανόηση, η ανθρωπιά, τα αισθήματα αλληλεγγύης(όχι ο τίτλος "αλληλέγγυος", άλλο αυτό) προς αυτούς τους ανθρώπους,όμως όπως το είχαμε επισημάνει ξανά σε άλλες αναρτήσεις και όπως ήταν φυσικό, όταν μια έκτακτη-υποτίθεται-κατάσταση, διαιωνίζεται, επέρχεται η κόπωση, όταν δεν διαφαίνεται προοπτική εξομάλυνσής της, δημιουργούνται γκρίνιες και αντιδράσεις και φτάνουμε σε εξελίξεις που κανείς δεν επιθυμεί. 
   Αλλά οι αντιδράσεις απευθύνονται στους "αρμόδιους", που δεν φτάνει που έχουν "χάσει τ΄ αυγά και τα πασχάλια", αλλά κοροϊδεύουν ασύστολα την κοινωνία, συμπεριφέρονται σαν γυρολόγοι του χειρίστου είδους, που προσπαθούν να πουλήσουν το σκάρτο εμπόρευμά τους με ψευτιές. 
    Πρόσφατη διαπίστωση η "σύμπλευση" του τοπικού κυβερνητικού βουλευτή, που-την ανάγκη φιλοτιμία ποιών και μικροπολιτικά φερόμενος-συνέπλευσε δήθεν με το αίτημα της κοινωνίας για αποσυμφόρηση και το μετέφερε στον υπουργό προστασίας του πολίτη, ενώ λίγες ώρες μετά δημοσιευόταν η προκήρυξη για την κατασκευή νέων Κέντρων στα πέντα νησιά, χωρητικότητας 8500 ατόμων με ορίζοντα ως το 2022!
    Φυσικά και δεν συμφωνώ-το αντίθετο μάλιστα-με τις φωνές που ακούστηκαν χτες-προχτές σε συνάξεις, περί δημιουργίας συνθηκών ΄Αγριας Δύσης, με εκφοβιστικούς πυροβολισμούς, ομάδες κρούσης και επίκληση... Εθνικού Θέματος. Σε συνθήκες ΄Αγριας Δύσης-τουλάχιστον απ΄ ότι θυμάμαι από τα γουέστερν που έβλεπα και που κάποιοι φαίνεται ότι δεν μπορούν να ξεχάσουν-δεν ταμπουρωνόμαστε όλοι στο σαλούν κι αναλαμβάνουν κάποιοι να ρίχνουν εκφοβιστικές βολές, αλλά καλούνταν ο Σερίφης να επιβάλλει την τάξη. Ακόμα και η ΄Αγρια Δύση είχε τους κανόνες της, δεν θα την υπερβούμε εμείς εδώ, λόγω του προτύπου του Τζόν Γουέϊν που σημάδεψε κάποιους.
   Αν θέλετε και τις εκτιμήσεις μου για την συγκέντρωση που προγραμματίζεται για την μεθεπόμενη Κυριακή, από την Κίνηση "Σάμος SOS" , που ουδόλως εκτιμώ ότι εισφέρει στην υπόθεση, θα έχει-υπό τις διαμορφωθείσες συνθήκες-πολύ κόσμο, εφόσον εκείνο το αρχέτυπο σύνθημα της πρώτης κινητοποίησης πριν από χρόνια "Θέλουμε τουρίστες κι όχι λαθρομετανάστες" έχει άρδην ανατραπεί. 
    Η ευχή μου, ειλικρινά και από καρδιάς είναι να μην έχει έκτροπα, ακρότητες και υπερβολές, που μόνο κακό κάνουν στην υπόθεση διεκδίκησης της αποσυμφόρησης του νησιού μας και των άλλων από το σύγχρονο αυτό άγος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου