Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ-ΚΑΘΟΛΟΥ-ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ

   Νομίζω πως η συνέντευξη του αμέσως επόμενου κου Μπαλάφα, από τον αρνηθέντα να έρθει στη Σάμο για την σύσκεψη κου Μουζάλα(ξέρει τι κάνει ο Μουζάλας, δεν λέει παρά ελάχιστα κι αποφεύγει τις συναντήσεις γενικώς), στον Real FM, περί τις εξελίξεις ήταν-είναι-το απόλυτο ξεκαθάρισμα προθέσεων, σχεδιασμού, της τύχης που μας επιφυλάσσεται για την συνέχεια. Θα προσπαθήσω να τα κωδικοποιήσω γιατί δεν μου αρέσουν οι πλατειασμοί:
1.…….Επίσης επισήμανε(ο κ.Μπαλάφας), πως η καθημερινότητα των κατοίκων, όπως και η τουριστική κίνηση, δεν αναστατώθηκε από τους πρόσφυγες, λέγοντας πως ζητώντας να μάθει «εάν υπάρχει γκρίνια και αναστάτωση για την όποια αύξηση των ανθρώπων που κυκλοφορούν στην πόλη και η απάντηση είναι αρνητική» . 
    Ερωτήματα: -Ποιόν ή ποιούς ρώτησε και πήρε αρνητική απάντηση, κάποιον στο Καρλόβασι π.χ. ή σε άλλη πόλη του νησιού; -Στην πρωτεύουσα ρώτησε; -Αυτός ή αυτοί που ρώτησε μήπως ήταν... δικοί του;
2.Οι συνθήκες στα κέντρα φιλοξενίας είναι ανθρώπινες, σύμφωνα με τον κ. Μπαλάφα…. Αυτό δεν νομίζω ότι χρειάζεται σχόλιο, προσκρούει μόνο του στο θράσος και την έλλειψη ντροπής!
3.Πάμε παρακάτω, σε συνδυασμό με το προηγούμενο: "Μιλώντας καθημερινά με τους αρμόδιους στη Σάμο και κατανοώντας την κατάσταση στη δομή. "
     Ποιά κατάσταση στη δομή αγαπητέ μου αφού οι συνθήκες είναι ανθρώπινες και μια χαρά, σε ποιά κατάσταση αναφέρεσαι; Εδώ οι άνθρωποι από τον ενθουσιασμό τους θέλουν να έρθεις προς τα δώ να σε φιλήσουν...
4."Αυτή η κατάσταση δεν θα διαιωνιστεί» εκτίμησε….. ΄Ετσι... για να ησυχάσουμε, αφού το εκτιμάς εσύ δεν μπορεί παρά να είναι έτσι...
5.Και να έρθουμε στο "ζουμί"
"... Μέρος του πληθυσμού από τους διαμένοντες πρόσφυγες και μετανάστες θα μπορούσε να διοχετευθεί από τις δομές σε διαμερίσματα. Αυτό σημαίνει, ότι κλειστά διαμερίσματα βρίσκουν ενοικιαστή(χειροκρότημα), πληρώνονται καλά από την Ύπατη Αρμοστεία(αυτό να λέγεται, σπίτια των 200-250 νοικιάζονται για 300-350, ψέμματα να πω;), τα διαμερίσματα ανακαινίζονται(εδώ δεν κατάλαβα τι θέλει να πεί). Υπάρχουν όμως πολιτικοοικονομικοί κύκλοι στη Σάμο, οι οποίοι απειλούν αυτούς που θέλουν να προσφέρουν τα διαμερίσματά τους για να μείνει μια οικογένεια προσφύγων. Αυτό πρέπει να αρθεί». 
   Εδώ λοιπόν είμαστε, στο σχέδιο που λέγαμε. Αυτή η κατάσταση δεν θα διαιωνιστεί-το λέει ο κ.Μπαλάφας-άρα να βγάλουμε από το Κ.Υ.Τ. τους μισούς, να τους σκορπίσουμε σε σπίτια, ωσότου διεκπεραιωθεί το διαδικαστικό κομμάτι(ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι), δηλαδή να δημιουργήσουμε την κατάσταση που θέλουν οι μεγάλοι διακινητές(δεν εννοώ τους βαρκάρηδες) και κατά βάθος θέλουμε κι εμείς για να εξυπηρετήσουμε τους δικούς μας, αλλά και τα διεθνιστικά μας αισθήματα και να εφαρμόσουμε τις ιδεοληψίες μας, οπότε πόσοι θα διαμαρτύρονται μετά; ΄Οσοι δεν θα έχουν ενοικιάσει σπίτια ή άλλα καταλύματα(π.χ. ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια) στην ΄Υπατη Αρμοστεία που πληρώνει καλά. Αλλά έλα που το σχέδιο εμποδίζεται από κάτι παλιο-πολιτικοοικονομικούς κύκλους, που δεν το αφήνουν να εξελιχθεί. 
     Θυμήθηκα τον αείμνηστο Παντελή Ζερβό στον "Ατσίδα", με Ηλιόπουλο. Λάσκαρη και Στ.Στρατηγό, που τα είχε όλα σχεδιάσει στο μυαλό του, να παντρέψει την κόρη χωρίς να δώσει προίκα και ο γιός να πάρει νύφη με προίκα, αλλά του τα χάλασε ο...έρως. Ε, τι να κάνουμε εδώ πρόκειται για κάτι πολιτικοοικονομικούς κύκλους,αλλά "αυτό πρέπει να αρθεί". Το είπε ο υπουργός πάει-τελείωσε, αλλά δεν απεκάλυψε τον τρόπο, θα περιμένουμε.
6...«ορισμένοι κύκλοι εμποδίζουν την εκτόνωση του προβλήματος. υπογράμμισε. 
    Θα ήθελε ο κ.Μπαλάφας και όποιος άλλος(για τον τοπικό βουλευτή δεν ρωτάω, αυτός εκλέγεται στο υπόλοιπο του νομού, πλην πρωτευούσης), στην πρωτεύουσα της εκλογικής του περιφέρειας να υπήρχε αυτή η κατάσταση; 
7."Στη Σάμο ο τουρισμός το καλοκαίρι στο νησί είχε έκρηξη προς τα επάνω", ανέφερε ο κ. Μπαλάφας. 
    Εδώ στο θέατρο των εξελίξεων κε Μπαλάφα ο τουρισμός είχε έκρηξη, αλλά όχι προς τα πάνω, είχε έκρηξη καταστροφική,κατεδαφιστική κι άμα θέλετε ρωτήστε να μάθετε, αλλά όχι τους ίδιους που ρωτήσατε για το αν υπάρχει γκρίνια, γιατί φοβάμαι πως πάλι παραπληροφορημένος θα βγείτε.
ΡΕΖΟΥΜΕ: ΄Εχουμε μπλέξει με ανθρώπους που δεν θέλουν να καταλάβουν, που είναι "κολημμένοι", που παίζουν το ίδιο όργανο(βιολί), που τελικά  παραμένουν στην εξουσία για να υλοποιήσουν προσχεδιασμένες από αλλού πολιτικές. 
   Το ζητούμενο δεν είναι απλά και μόνο να ξεσηκωθούμε, να αγωνιστούμε, να απορρίψουμε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς. 
    Το μεγάλο ζητούμενο, είναι να είμαστε ενωμένοι, πολίτες και τοπική αυτοδιοίκηση και των δύο βαθμών,γιατί έτσι μόνο μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου